Sarjat

Jalakapallo-Peijjaisissa löytyy sarjat kaikille junnuista aikaisemmin syntyneille. Tänä vuonna meillä on myös Fair Play- sarja naisille.

Sarjat

Jalakapallo-Peijjaisissa löytyy sarjat kaikille junnuista aikaisemmin syntyneille. Tänä vuonna meillä on myös Fair Play- sarja naisille.

Alla on listattuna sarjat. Mikäli haluat tutkailla säännöt tarkemmin, niin ne löytyy täältä.

Sarjat

Juniori-ikäinen pelaaja rekisteröityy ikänsä mukaiseen joukkueeseen tai jos seurassa ei ole pelaajan iän mukaista joukkuetta niin silloin pelaajan katsotaan kuuluvan joukkueeseen, jossa hän pääsääntöisesti on pelannut.

Fair Play- sarja Naiset (30.11 – 1.12)
Joukkueessa voi olla vain Kakkosessa tai alemmissa sarjoissa pelikaudella 2019 pelanneita naisia. Junioreista voi osallistua 04-ikäluokka ja nuoremmat.

Kilpasarja Miehet (6.-8.12)
Ei rajoituksia.

Harrastesarja Miehet (lähialueet 29.11-1.12, muut alueet ja jatko-ottelut 6.-8.12) 
Joukkueessa saa olla vain yksi (1) pelaaja, joka on pelannut Liiga Kolmosessa/A-poikien SM-karsinta- ja SM-sarjoissa/A-poikien Ykkösessä tai B-poikien SM-karsinta- ja SM-sarjoissa pelikaudella 2019. Tämä ei koske 31.12.1979 ja sitä ennen syntyneitä ikämies-ikäisiä pelaajia.

Fair Play-sarja Miehet (lähialueet 29.11-1.12, muut alueet ja jatko-ottelut 6.-8.12)
Joukkueessa ei saa olla yhtään pelikaudella 2019 SPL:n viralliseen kilpailutoimintaan rekisteröityä pelaajaa. Jos pelaaja on osallistunut kilpailutoimintaan (myös futsal) ilman kilpailusääntöjen mukaista pelipassia, hänen katsotaan olevan rekisteröityneen viralliseen kilpailutoimintaan.

Sekajoukkueet (30.11-1.12)
Vähintään kolme (3) naispuolista pelaajaa yhtä aikaa kentällä. Joukkueessa ei saa olla yhtään Liiga-Kolmosessa/A-poikien SM-karsinta- ja SM-sarjoissa / Ykkösessä tai B-poikien SM-karsinta ja SM sarjoissa/Ykkösessä v. 2019 pelannutta mies pelaajaa, tämä koskee myös ikämies-ikäisiä pelaajia. Naispuolisilla pelaajilla ei rajoitteita.

Ikämiehet/40v (30.11 – 1.12)
31.12.1979 ja sitä ennen syntyneet. Joukkueessa saa olla kaksi (2) vuonna 1980-1984 syntynyttä ”alaikäistä” pelaajaa ottelua kohden.

Yleiset säännöt

  • Jokainen osanottaja vastaa omasta vakuutusturvastaan ja pelaa omalla vastuullaan.
  • Jos yksittäinen pelaaja tai joukkue on ulkoisesti Fair Play-hengen vastaisessa kilpailukunnossa, on ottelun erotuomarilla sekä kilpailun johtajalla oikeus estää pelaaminen. Mikäli koko joukkueen pelaaminen estetään – seurauksena turnauksesta sulkeminen.

Otteluohjelmassa kotijoukkueeksi merkitty joukkue sijoittuu kentän pääkatsomon puoleiselle osalle ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue aloittaa pelin omalta maaliltaan.

PELAAJAT
– Joukkue saa käsittää rajattoman määrän pelaajia, joista kuusi on (6) on yhtä aikaa kentällä, lentävät vapaat edestakaiset vaihdot – ei maalivahtia.
– Vaihtopelaajien tulee olla verkkojen ulkopuolella.
– Sama pelaaja saa pelata koko tapahtumassa vain yhdessä joukkueessa – poikkeuksena ne ikämiehet, jotka ovat pelanneet 50-vuotiaiden sarjassa.
– Pelaajan katsotaan kuuluvan siihen joukkueeseen, jossa hän pelaa ensimmäisen ottelunsa.
– Kilpailun johtaja voi perustelluista syistä antaa pelaajalle oikeuden pelata useammassa eri joukkueessa esim. jos joukkue muutoin joutuisi pelaamaan vajaalla

Huom. sarjoissa, joissa on määritelty pelaajarajoitteita, tulee jokaisen pelaajan pyydettäessä pystyä todistamaan henkilöllisyytensä mm. pelaajarekisteröinnin tarkistamista varten. Jos pelaaja on pelikauden aikana pelannut virallisessa ottelussa ilman kilpailusääntöjen mukaista pelipassia, hänen katsotaan rekisteröityneen viralliseen kilpailutoimintaan.
– Pelaajarajoitteita sisältävissä sarjoissa pelaajien katsotaan rekisteröityvän seurassaan ikänsä mukaiseen joukkueeseen.

Tulkintaesimerkkejä:
1. Jos pelaaja on B-ikäinen ja on pelannut esim. Kolmosessa, mutta seuran B-nuorten joukkue on pelannut B-nuorten Ykkösessä, katsotaan luettelointi B-nuorten joukkueen mukaan, mutta jos B-nuorten joukkuetta ei ole seurassa, on luettelointi silloin siinä joukkueessa, jossa hän on pääsääntöisesti pelannut.
2. Jos pelaaja on C-ikäinen ja on pelannut esim. B-nuorten SM-sarjaa, hänen ei katsota kuuluvan pelaaja rajoituksen piiriin.
3. Jos pelaajan joukkue on luopunut tai keskeyttänyt kilpailun, pelaajan joukkueen sarjatasoksi katsotaan kuitenkin kyseinen sarja
4. Jos pelaajan oma joukkue on pelannut esim. Nelosessa, mutta pelaaja on farmisopimuksen tai muun erillisluvan perusteella pelannut esim. Kolmosessa – katsotaan hänen kuuluvan pelaaja rajoituksen piiriin.

MAALIT
– Käsipallomaalit, 2 x 3 m

PELIAIKA
– 1 x 25 min.

– Jatko-otteluissa varsinaisen peliajan jälkeen ottelun ollessa tasan, pelataan enintään 15 min jatkoaika “maalista poikki”-periaatteella – mikäli ratkaisua ei synny ko. aikana, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu yhdellä pelaajalla ”kerrasta poikki” – periaatteella (rangaistuspotkukilpailussa sama pelaaja voi ampua uudestaan vasta sen jälkeen kun joukkueen kaikki pelaajat ovat osuutensa suorittaneet)
– rangaistuspotkukilpailussa pallon on mentävä suoraan ilmassa maaliin
– loppuottelut pelataan ratkaisuun asti

PELISÄÄNNÖT
– Pallo on koko ajan pelissä, myös maalien takana, kenttäalueiden väliset väliverkot kuuluvat pelialueeseen. Pallon jäädessä väliverkkoon kiinni tai mennessä pois pelialueelta, jatketaan epäsuoralla vapaapotkulla – pelataan aina erotuomarin vihellykseen asti.
– Vain vastustajan kenttäpuoliskolta tehdyt maalit hyväksytään.
– hyväksytyn maalin jälkeen peli jatkuu välittömästi suoraan maalilta – vastustajan on kuitenkin palattava ensin omalle kenttä puoliskolleen.
– jos maali hylätään liian kaukaa tehtynä, peli jatkuu maalilta puolustavan joukkueen vapaapotkulla.
– Erotuomarin antamasta varoituksesta seuraa kahden (2) minuutin jäähy, jonka päättymisen jälkeen pelaaja saa palata kentälle vasta erotuomarin luvalla.
– Mahdollinen maali ei keskeytä saatua jäähyä.
– Joukkueella tulee olla aina kuitenkin vähintään neljä (4) pelaajaa kentällä.
– Samalle pelaajalle samassa ottelussa annetusta kahdesta varoituksesta, seuraa pelaajan poisto kentältä, jonka seurauksena joukkue joutuu pelaamaan loppuajan vajaalla.
– Törkeästä sopimattomasta käytöksestä suoraan ulosajettu pelaaja ei saa pelata seuraavassa ottelussa.
– Jos kentältäpoisto on tapahtunut käsivirheestä, voi pelaaja pelata seuraavassa ottelussa.
– Kilpailun johtajalla on oikeus törkeissä tapauksissa tapauskohtaisesti päättää erotuomarin ilmoituksen pohjalta pelikiellon pituudesta pelaajaa kuulematta
– Rangaistuspotku suoritetaan puolesta kentästä tyhjään maaliin – jatko-ottelun rangaistuspotkukilpailussa pallon on mentävä ilmassa maaliin
– Rangaistusalueen rajoja ei ole kenttään merkitty, joten erotuomari ratkaisee milloin kyseessä on rangaistuspotkun arvoinen virhe
– Suoritetun rangaistuspotkun jälkeen peli on poikki ja peliä jatketaan maalilta riippumatta siitä menikö pallo maaliin vai ei
– Ei paitsiota.
– Tahalliset ja törkeät taklaukset sekä törkeät selkään ajot väliverkkoja vastaan ovat vähintään varoituksen arvoisia virheitä
– Liukutaklaukset ovat kiellettyjä.

LUOVUTUKSET
Yhtään luovutusta ei sallita. Jos joukkue luovuttaa ottelun – sen pelaamat ottelut mitätöidään. Jos mahdollinen luovutus vaikuttaa ratkaisevasti lohkon järjestykseen – voi kilpailun johtaja tehdä päätöksen, jonka pohjalta luovutettu ottelu määrätään 3-0.
Luovuttaneelta joukkueelta evätään osanotto kahden seuraavan vuoden tapahtumaan.

SIJOITUKSEN RATKEAMINEN TASAPISTEISSÄ
Tasapisteissä sijoitukset ratkaistaan:

– Tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen perusteella
1) pisteet 2) maaliero 3) tehdyt maalit
– Tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäinen ottelu/ottelut
– Joukkueiden lohkossa saavuttama
1) maaliero 2) tehdyt maalit
– Viimeisenä järjestys määräytyy rangaistuspotkukilpailulla

Jos yksittäinen pelaaja tai koko joukkue on ulkoisesti Fair Play-hengen vastaisessa kilpailukunnossa, on ottelun erotuomarilla sekä kilpailun johtajalla oikeus estää pelaaminen. Mikäli koko joukkueen pelaaminen estetään – seurauksena turnauksesta sulkeminen.
Jokainen osanottaja vastaa omasta vakuutusturvastaan ja pelaa omalla vastuullaan.

Siiirry takaisin ylös tästä.